måndag 25 januari 2021

Elsas "Boqueria", en ny del i vår verksamhet

  

När den andra vågen av Corona drog undan mattan för oss i början av november tappade jag fullkomligt farten. I en veckas tid levde jag som i koma till följd av sömnlösa nätter och en känsla av hopplöshet. Det var otäckt att inte känna igen sig själv men det som skrämde mig mest var min oförmåga att hitta på något sätt att komma runt det nya läget. Hade jag verkligen helt slut på idéer? Det är då "världens bästa granne" sms:ar och föreslår att jag ska ta lastbilen ner till torget och servera varm mat. Min respons var väldigt ljummen, men där och då såddes ett frö som slog rot när en gäst mailade och frågade om vi inte kunde tillhandahålla halvlagad mat för avhämtning. 

Glädjen och drivkraften kom tillbaka med full fart när jag insåg att om gästerna inte kan/vill/får komma till mig får jag komma till dem. Att ta en promenad i friska luften kommer myndigheterna nog aldrig förbjuda och äta bör man, annars dör man. Så föddes idén om Elsas "Boqueria", en handelsplats för restaurangmat som i framtiden kommer bli mobil. 

Stort tack till er som kommer och äter på restaurangen, beställer take-out och catering eller handlar på torget. Vi är alla trötta på det här nu, men jag tröstar mig med att varje morgon jag vaknar är vi en dag närmare slutet på den här tiden. För det är ju som jag brukar säga: - Aldrig får man vara riktigt ledsen, det händer ju alltid något kul!

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar